Cum de a aduce atitudinea corectă a copiilor la bani

De la o vârstă fragedă, înțelegem că sunt necesari bani pentru a ne îndeplini toate dorințele. Și, desigur, acest lucru nu este inerent genetic în noi, viața ne învață acest lucru. La urma urmei, de mai multe ori în conversațiile de familie, copiii aud despre bani, când merg la magazin cu mama lor, observă, de asemenea, că produsele nu sunt luate așa, mama le plătește.

Cum de a aduce atitudinea corectă a copiilor la bani

Fotografia este preluată din surse deschise: static.wixstatic.com

De fiecare dată când ne răsfățăm un copil în cererea sa de a "cumpăra", noi înșine îl învățăm că banii cumpără mult, inclusiv dragostea ta pentru el. Este foarte dificil să alegeți tactica potrivită - separând un copil de tot ceea ce ține de bani, puteți ridica un dependent care nu va înțelege niciodată problemele economice din familie. În același timp, prin exagerarea importanței banilor, este posibil să cultivăm într-un copil un sentiment de invidie și lăcomie. Deci, încercați să-i spuneți copilului dvs. încă din copilărie ceea ce este întotdeauna cumpărat mai întâi (mâncare, haine, încălțăminte) și vocea costului acestor produse.

De asemenea, încercați să faceți copilul să contribuie la îmbunătățirea bunăstării familiei. Și nu este necesar ca el a lucrat undeva sau moonlighted, acesta poate fi de ajutor în curățarea sau pe site-ul, merge la magazin, etc. încercați să laude și mulțumesc copilului, astfel încât vă va arăta că ajutorul lui este într-adevăr foarte important pentru tine.  Dacă există probleme materiale temporare în familie, copilul ar trebui să știe și despre ele. Spuneți copiilor din copilărie ce faceți la locul de muncă-Fie că promovează site-uri web sau lucrează în arhivă, este interesant pentru copii, nu este un secret faptul că mulți copii moștenesc hobby-urile părinților lor.

Mulți oameni cred că copiii nu trebuie învățați să calculeze totul până la cele mai mici detalii, deoarece calculează deja în multe feluri.

Dar, fiți siguri, această prudență se referă numai la satisfacerea dorințelor lor personale. Dacă munca părinților este legată de computere și Internet, va fi frumos să introducem treptat copilul în posibilitățile rețelei – cine știe, poate, după ce a stăpânit la vârsta de 10 ani ce publicitate pe Google adwords este, la 18 ani un fiu sau o fiică va avea planuri ambițioase pentru a lucra în această companie.

Învățați copilul că banii câștigați de cineva din familie sunt cheltuiți pentru toți membrii acestei familii. Lăudați copiii pentru primii bani câștigați, chiar nesemnificativi, spuneți-i la ce vor fi cheltuiți. Ei bine, dacă aceasta este o sumă relativ mare, atunci gândiți-vă împreună la ce să cheltuiți. Nu încercați să puneți toată această sumă în bugetul familiei, chiar dacă este complet goală, lăsați copilul să se bucure de banii câștigați.

Învățați copiii din copilărie să gestioneze corect banii, astfel încât să poată trăi mai ușor la vârsta adultă.